In mijn hart ben ik missionaris. Ik heb een passie voor literatuur, film, muziek en beeldende kunst. In het eindeloze aanbod hiervan blijf ik dingen vinden die mij raken, prikkelen, tot nadenken zetten of nieuwe ideeën en beelden geven. Mis het niet, is mijn boodschap. 

Ik geef soms lezingen over literatuur maar ook over andere onderwerpen waar ik een persoonlijke binding mee heb. Het liefst verbind ik beide in een lezing. Soms geef ik literaire introducties bij films of theatervoorstellingen die gebaseerd zijn op een boek. 

 

 

Maar ik verzorg bijvoorbeeld ook een lezing voor wensouders. In de lezing vertel ik het persoonlijke verhaal over mijn zoektocht naar een wensvader en hoe ik in maart 2016 samen met twee homoseksuele vrienden de troste moeder werd van Sofia. Ik vertel over juridische aspecten en wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van kinderen die opgroeien in regenbooggezinnen.

 

Of een literaire high tea voor mantelzorgers. Doe ik ook. En van 25 maart tot en met 2 april geef ik lezingen over Verboden Vruchten, het thema van de Boekenweek. 

Missionaris met
een passie voor literatuur, film, muziek en beeldende kunst

 

Van sommige boeken moet men alleen
maar proeven, andere kan men verslinden en maar enkele moet men kauwen en verteren.

 

 

Francis Bacon

Projectleider, programmamaker en spreker